Over Beweeg & Leef Beweeg & Leef is opgericht door Laurence Carlier. Zij is verpleegkundig consulente, instructeur in Medische Qi Gong en heeft onder meer expertise in valpreventie en evenwichtsherstel.


"Als zorgverlener geloof ik in een gelijkwaardige samenwerking tussen de gezondheidswerker en cliënt. Ik ga voor het aanmoedigen van een actieve betrokkenheid in het genezingsproces, waarin mensen hun verantwoordelijkheid in eigen hand nemen. Het aanmoedigen tot zelfreflectie via vraagstelling, confrontatie, coaching en het geven van in de praktijk toepasbaar advies maken deel uit van mijn werkwijze."


LAURENCE CARLIER

Verpleegkundig consulente, Instructeur Medische Qi Gong en Vormingswerker2005, ik studeer af als verpleegkundige en start mijn loopbaan in de zorgsector. Mijn loopbaan bracht me naar het volgende:

Operatiekwartier en ontwaakruimte

Heelkunde en geriatrische heelkunde

Geriatrie

Oncologie en palliatieve eenheid

Woon- en zorgcentra

Thuiszorg

Buitenlandse missies

Brusselse sociale zorgsector, o.a. Fedasil, VRGT en Straatverplegers.


2015, met de behoefte om mijn visie op zorg en preventie te verruimen, reis ik naar Thailand en studeer aan het centrum Thai Qi Holistics in Thailand. De veranderingen en groei die ik bij mezelf en anderen waarneem, stimuleren mij om me te verdiepen in deze eeuwenoude bewegingsvorm, met zijn prominente filosofie en visie op gezondheid.


2017, ik wens mij volledig in te zetten voor de groei van een holistische visie op persoonlijke zorg, het mensbeeld en ons zorg- en preventiesysteem. De eerste groepslessen in België zijn een feit.


2017, na meer dan 2500 studie-uren bij Thai Qi Holistics ben ik het tellen gestopt. Ik reis nog steeds op regelmatige basis naar het opleidingscentrum.


2018, vanuit de overtuiging dat je gezond en zonder vallen oud kan worden, volg ik de opleiding tot 'expert in valpreventie' aan het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen. Tijdens deze opleiding realiseer ik mij hoe sterk de Qi Gong oefeningen naar valpreventie zijn.


2019, ik start als vormingswerker voor o.a. vzw KVLV (Ferm) en vzw Vorm. De thema's waar ik mee werk gaan over gezondheid, zelfzorg, verbindende communicatie, persoonlijke groei en zingeving. 


2020, ik kies voor groei met de website www.beweegenleef.be.


2020, start samenwerking met Saam.gent.Behaalde opleidingen

· Bachelor in Verpleegkunde (2002-2005)

· Postgraduaat in Tropische Geneeskunde (2008)

· Internationaal Humanitair Recht, Rode Kruis Vlaanderen (2009)

· Natuurgids en Herborist (2011-2013)

· Instructeur in Medische Qi Gong (2015-Heden)

· Expert in Valpreventie aan het Centrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen (2018)Copyright 2021 © All Rights Reserved