QI GONG

GEZONDHEIDSBEGELEIDING, PREVENTIE EN PERSOONLIJKE GROEI IN EEN BEWEGEND KADER

Medische Qi Gong van Thai Qi Holistics (TQH)


Het TQH-systeem onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak, waarbij zowel eeuwenoude kennis, als Boeddhistische waarden worden doorgegeven. Deelnemers leren via bewegingen en bijhorende uitleg een holistische benadering van het menselijk functioneren, waarbij de gewoontepatronen in zowel het fysieke als mentale lichaam aan het licht worden gebracht. 


Het verschil met andere Qi Gong-vormen is de therapeutische inzetbaarheid en specifieke kijk op preventie, beweging en geestelijke gezondheid. De beoefening helpt ons dan ook bij het hervinden van balans, het leren begrijpen van onze lichamelijke klachten en hun diepere oorzaken.Het zorgt voor meer vertrouwen in het lichaam, meer gronding, een beter evenwicht, een meer ontspannen lichaamshouding en een geest die alert is.

Onze lessen en aanbod


Qi Gong Classes

Deze groepslessen zijn er voor mensen die preventief met hun lichaam en gezondheid aan de slag wensen te gaan. Ook mensen met lichte fysieke klachten zijn welkom in deze lessen.


Qi Gong Therapy Classes

Mensen met een wat zwaardere gezondheidsproblematiek kunnen aan deze therapielessen deelnemen. In deze lessen bewegen we in kleine groep en ontvangt iedere deelnemer persoonlijke begeleiding.


Qi Gong Therapy Individual Guidance

Deze begeleiding is er specifiek voor mensen die door hun conditie (nog) niet in groep kunnen mee bewegen. 


Individuele traject

In dit traject waarbij we naast een herstel van je fysieke klachten, specifiek werken rond andere noden.

Qi Gong


Qi Gong is een bewegingsvorm die geworteld ligt in de traditionele Chinese geneeskunde, net als acupunctuur, tai chi, acupressuur en kung fu. 


Er bestaan verschillende vormen van Qi Gong en ook binnen de strekking van Medische Qi Gong zijn er verschillende vormen van bewegen. Iedere school of leraar heeft zijn eigen vorm van oefeningen, benadering van de filosofie achter de oefeningen en zijn of haar manier van overbrengen.


Hier & Nu


De combinatie van beweging, bewustzijn en ademhaling wordt op ieders eigen tempo aangeleerd. Iedereen, ongeacht leeftijd en conditite, vindt daarom baat bij de oefeningen. Deze toegankelijkheid is dan ook één van de sterkten van het TQH-systeem.


Naast bewegen komen ook jezelf uitdagen, leren begrenzen en zelfreflectie aan bod. Voor het beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm heb je enkel jezelf nodig, je kan het altijd en overal uitvoeren.


Iedere deelnemer zal een persoonlijke begeleiding ontvangen.

Lesgever Laurence begeleidt mensen stap voor stap in hun proces.

Wat kan deze vorm van

Qi Gong voor jou betekenen?

Mensen van alle leeftijden kunnen bij ons terecht voor:


 • het verlichten van fysieke klachten zoals pijn, vermoeidheid, duizeligheid, rug- en gewrichtklachten, uitval, interne klachten, aanhoudend ziektegevoel,...
 • verbeteren van de mobiliteit, evenwicht en flexibiliteit

 • verfijnen van je lichaamsbewustzijn en interne kracht

 • het vinden van een betere mentale en emotionele balans
 • het verlichten van stressklachten
 • terug opbouwen en behouden van de eigen energie 
 • het aansterken van de immuniteit
 • het optimaliseren van de ademhaling en de bloedsomloop
 • transformeren en loslaten van gewoontepatronen
 • het vinden van het rust, stabiliteit, helderheid, focus en concentratie
 • het hervinden van richting, motivatie en levensdoel
 • ...

TQH Korea

Welkom in één van onze lessen

Je wordt tijdens een kennismaking geïntroduceerd in de bewegingen en de filosofie van Medische Qi Gong. We volgen het ritme van het lichaam. De oefeningen worden steeds op jouw unieke fysieke en mentale mogelijkheden afgestemd, zowel bij een individuele sessie als in de groepslessen. Gaandeweg ontdek je hoe Qi Gong jouw gezondheid en je dagelijks leven kan ondersteunen. 

KENNISMAKING VIA DE GROEPSLESSEN

Een try-out kennismaking bestaat uit drie lessen die in vier weken worden opgenomen. Zo kan je het effect van onze lessen op zijn best ervaren. Voor de start van een eerste les nodig ik nieuwe mensen voor persoonlijke kennismaking vroeger uit.

Qi Gong Class

 • woensdag : 18u15 - 20u00 (max. aantal deelnemers is 10 personen)
  locatie: Gent

Qi Gong Therapy Class

 • donderdag les I : 9u15 - 10u45 (max. aantal deelnemers is 5 personen)
 • donderdag les II : 11u - 12u30 (max. aantal deelnemers is 5 personen)
  locatie: Gent

Qi Gong @ Aalst

Van januari tot maart 2024 organiseren we een reeks in Aalst.KENNISMAKING - INDIVIDUEEL BIJ JOU THUIS OF OP LOCATIE

Mensen die liever met een persoonlijke kennismaking starten zijn welkom in onze thuisbasis in Moortsele (Oosterzele). Indien u zich moeilijk kan verplaatsen, dan kan deze kennismaking ook bij u thuis gepland worden.


Je kan kiezen voor een éénmalige kennismakingssessie of direct dieper duiken met een reeks van drie sessies. Een sessie duurt ongeveer 1u15-1u30.


Twijfelt u nog? Plan dan hieronder een gratis online kennismakingsgesprek in of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.
Getuigenissen

Geen rugklachten meer


Ik was chronisch pijnpatiënt en was op weg naar een stevige depressie. Mijn leven stond letterlijk stil. Zes maanden later was ik bijna pijnvrij, stond ik terug actief in het leven en had ik meer energie dan ik me in jaren kon heugen. De optimist in mij is terug en ik voel mij bij vlagen zelfs gelukkig.


Omwille van het positief effect op alle vlakken van mijn leven besloot ik de instructeuropleiding bij TQH te volgen. Iedere les geeft me nieuwe inzichten in mijn eigen conditie als die van anderen.


Ik ben verwonderd en dankbaar voor het effect wat dit systeem heeft teweeggebracht in mijn leven.


Nieuwe inzichten


TQH-Qi Gong brengt mij dichter bij mijn kern. Oude gewoontepatronen komen naar boven en ik word op een zachte manier geconfronteerd met mijn fysieke lichaam: mijn lichaamshouding, de manier waarop ik beweeg, de plaatsen waar ik spanningen vasthoud, de pijntjes die af en toe of zelfs langdurig sluimerend aanwezig zijn in mijn lichaam,...
Door mijn lichaam grondig te verkennen, maakt TQH-Qi Gong ook emotioneel wat los. Het verlegt de focus van mijn denkende hoofd naar mijn voelend hart en de andere lichaamsdelen. TQH-Qi gong maakt me sterker, mentaal en fysiek weerbaarder.  Laurence heeft professionele doch een persoonlijke aanpak. Ze is gepassioneerd door TQH-Qi gong en begeleidt op een oprecht manier mensen in hun genezingsproces.


Lesgeven aan senioren


Als lesgever in Qi Gong geef ik ook les aan senioren. Ze beoefenen dezelfde oefeningen als de jongere generatie. Bij fysieke problemen doen we dit eerst individueel, aangepast aan de conditie op dat moment. Samen versterken we het evenwicht en de houding, verlichten we acute en chronische (pijn)klachten en brengen we lichaam en geest meer samen.


Het is een waar plezier om een senior na enkele weken/maanden stevig op de benen te zien staan, mooi in balans. Na deze periode kunnen zij meevloeien in een groepsles, ze doen niet onder voor de jongere generatie.


Een senior zo zien groeien en bloeien en hun levenwijsheid zien delen met anderen, daar doe ik het voor.


Thai Qi Holistics

Opleiding Qi Massage
2023 TQH Winter Course
Retraite Bali 2017
International Community

In het internationale Thai Qi Holistics Healing & Education Center, gelegen in Chiang Mai, Thailand, beoefenen aanwezigen dagelijks Qi Gong. Dit gebeurt onder toegewijde begeleiding van Ajahn Toh, meester in Qi Gong en een befaamde dokter binnen de Thaïse boeddhistische gemeenschap.


Samen met TQH Tradional Thai Medicine Clinic vormt het één geheel met het oog op holitische zorg. Het beoefenen van Qi Gong en extra ondersteuning via massage, advies en kruiden maken hier deel van uit.


TQH International is een internationale netwerk dat momenteel aanwezig in de volgende landen: Thailand, Japan, Korea, Bali, Pakistan, Turkije, Rusland, Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Argentië en USA.

Beweeg & Leef is de Belgische tak van TQH (TQH Belgium) en werkt nauw met  het internationale netwerk samen. 


Studenten die hun conditie tot op het diepste niveau wensen te transformeren, kunnen online mee les volgen.

Neem bij interesse contact op.