QI GONG

GEZONDHEIDSBEGELEIDING, PREVENTIE EN PERSOONLIJKE GROEI IN EEN BEWEGEND KADER

Medische Qi Gong van Thai Qi Holistics (TQH)


Het TQH-systeem onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak, waarbij zowel eeuwenoude geneeskundige kennis, als lokale Boeddhistische waarden worden doorgegeven. Deelnemers leren via bewegingen en bijhorende uitleg een holistische benadering van het menselijk functioneren, waarbij de gewoontepatronen in zowel het fysieke als mentale lichaam aan het licht worden gebracht. 


Het verschil met andere Qi Gong-vormen is de therapeutische inzetbaarheid en specifieke kijk op preventie, beweging en geestelijke gezondheid. De beoefening helpt ons dan ook bij het hervinden van balans, het leren begrijpen van onze lichamelijke klachten en hun diepere oorzaken.Het zorgt voor meer vertrouwen in het lichaam, meer gronding, een beter evenwicht, een meer ontspannen lichaamshouding en een geest die alert is.

Onze lessen en aanbod


Qi Gong Classes

Deze groepslessen zijn er voor mensen die preventief met hun lichaam en gezondheid aan de slag wensen te gaan. Ook mensen met lichte fysieke klachten zijn welkom in deze lessen.


Qi Gong Therapy Classes

Mensen met een wat zwaardere gezondheidsproblematiek kunnen aan deze therapielessen deelnemen. In deze lessen bewegen we in kleine groep en ontvangt iedere deelnemer persoonlijke begeleiding.


Qi Gong Therapy Individual Guidance

Deze begeleiding is er specifiek voor mensen die door hun conditie (nog) niet in groep kunnen mee bewegen. 


Individuele trajecten

 • Verdiepend leiderschapstraject
 • Herstel traject na burn-out en zware stress klachten
 • Voel & weerbaarheidstraject
 • Zorgtraject voor mensen werkzaam in de zorg en sociale sector

Qi Gong


Qi Gong is een bewegingsvorm die geworteld ligt in de traditionele Chinese geneeskunde, net als acupunctuur, tai chi, acupressuur en kung fu. 


Er bestaan verschillende vormen van Qi Gong en ook binnen de strekking van Medische Qi Gong zijn er verschillende vormen van bewegen. Iedere school of leraar heeft zijn eigen vorm van oefeningen, benadering van de filosofie achter de oefeningen en zijn of haar manier van overbrengen.


Hier & Nu


De combinatie van beweging, bewustzijn en ademhaling wordt op ieders eigen tempo aangeleerd. Iedereen, ongeacht leeftijd en conditite, vindt daarom baat bij de oefeningen. Deze toegankelijkheid is dan ook één van de sterkten van het TQH-systeem.


Naast bewegen komen ook jezelf uitdagen, leren begrenzen en zelfreflectie aan bod. Voor het beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm heb je enkel jezelf nodig, je kan het altijd en overal uitvoeren.


Iedere deelnemer zal een persoonlijke begeleiding ontvangen.

Lesgever Laurence begeleidt mensen stap voor stap in hun proces.

Wat kan deze vorm van Qi Gong voor jou betekenen?

Mensen van alle leeftijden kunnen bij ons terecht voor:


 • het verlichten van fysieke klachten zoals pijn, vermoeidheid, duizeligheid, rug- en gewrichtklachten, uitval, interne klachten, aanhoudend ziektegevoel,...
 • een beter contact met het eigen lichaam.
 • het vinden van een betere mentale en emotionele balans.
 • het terug opbouwen en behouden van de eigen energie (stressmanagment en burn-out herstel).
 • het aansterken van de immuniteit.
 • het verbeteren van de ademhaling en de bloedsomloop.
 • het verbeteren van het geheugen, de focus en de concentratie.
 • het aansterken van veerkracht, flexibiliteit en weerbaarheid.
 • het herstellen van evenwichtsproblemen.
 • het hervinden van motivatie en levensdoel.
 • ...

Welkom in één van onze lessen

Je wordt geïntroduceerd in de bewegingen en in de filosofie van Medische Qi Gong. We volgen het ritme van het lichaam, de oefeningen worden steeds op jouw unieke fysieke en mentale mogelijkheden afgestemd. Gaandeweg ontdek je hoe Qi Gong jouw dagelijks leven kan ondersteunen. Je leert dezelfde oefeningen die ook in de groepslessen gegeven worden en zal dus probleemloos kunnen doorvloeien.

Klik hier voor het volledige aanbod.

KENNISMAKING VIA DE GROEPSLESSEN

Een try-out kennismaking bestaat uit drie lessen die in één maand worden opgenomen. Zo kan je het effect van onze lessen op zijn best ervaren. Voor de start van een eerste les nodig ik nieuwe mensen voor persoonlijke kennismaking vroeger uit.

Qi Gong Class

 • woensdag : 18u30 - 20u15 (max. aantal deelnemers is 10 personen)
  prijs: € 65
  locatie: Brugse Poort

Qi Gong Therapy Class

 • donderdag les I : 9u15 - 10u45 (max. aantal deelnemers is 5 personen)
  prijs: € 85

  locatie: Sint-Pieters Station
 • donderdag les II : 11u - 12u30 (max. aantal deelnemers is 5 personen)
  prijs: € 85
  locatie: Sint-Pieters Station

Plan je kennismaking in.

KENNISMAKING - INDIVIDUEEL BIJ JOU THUIS OF OP LOCATIE

Mensen met een fysieke beperking of een andere problematiek zoals beginnende dementie kunnen een kennismaking en nadien een traject bij hen thuis plannen. 

Mensen die zich vlot kunnen verplaatsen kunnen op locatie komen. Momenteel gaan deze sessies door in Moortsele.

Samen stippelen we een parcours uit met het doel dat je op een dag deel kan nemen aan de groepslessen.

Je kan kiezen voor een éénmalige sessie 60 euro (+ verplaatsingskosten >5 km) of een reeks van drie sessies (170 euro + verplaatsingskosten >5 km ). Een sessie duurt ongeveer 1u15-1u30.

Inschrijven kan via het contactformulier. Plan je kennismaking in.

Getuigenissen

Geen rugklachten meer


Ik was chronisch pijnpatiënt en was op weg naar een stevige depressie. Mijn leven stond letterlijk stil. Zes maanden later was ik bijna pijnvrij, stond ik terug actief in het leven en had ik meer energie dan ik me in jaren kon heugen. De optimist in mij is terug en ik voel mij bij vlagen zelfs gelukkig.


Omwille van het positief effect op alle vlakken van mijn leven besloot ik de instructeuropleiding bij TQH te volgen. Iedere les geeft me nieuwe inzichten in mijn eigen conditie als die van anderen.


Ik ben verwonderd en dankbaar voor het effect wat dit systeem heeft teweeggebracht in mijn leven.


Nieuwe inzichten


TQH-Qi Gong brengt mij dichter bij mijn kern. Oude gewoontepatronen komen naar boven en ik word op een zachte manier geconfronteerd met mijn fysieke lichaam: mijn lichaamshouding, de manier waarop ik beweeg, de plaatsen waar ik spanningen vasthoud, de pijntjes die af en toe of zelfs langdurig sluimerend aanwezig zijn in mijn lichaam,...
Door mijn lichaam grondig te verkennen, maakt TQH-Qi Gong ook emotioneel wat los. Het verlegt de focus van mijn denkende hoofd naar mijn voelend hart en de andere lichaamsdelen. TQH-Qi gong maakt me sterker, mentaal en fysiek weerbaarder.  Laurence heeft professionele doch een persoonlijke aanpak. Ze is gepassioneerd door TQH-Qi gong en begeleidt op een oprecht manier mensen in hun genezingsproces.


Lesgeven aan senioren


Als lesgever in Qi Gong geef ik ook les aan senioren. Ze beoefenen dezelfde oefeningen als de jongere generatie. Bij fysieke problemen doen we dit eerst individueel, aangepast aan de conditie op dat moment. Samen versterken we het evenwicht en de houding, verlichten we acute en chronische (pijn)klachten en brengen we lichaam en geest meer samen.


Het is een waar plezier om een senior na enkele weken/maanden stevig op de benen te zien staan, mooi in balans. Na deze periode kunnen zij meevloeien in een groepsles, ze doen niet onder voor de jongere generatie.


Een senior zo zien groeien en bloeien en hun levenwijsheid zien delen met anderen, daar doe ik het voor.


Thai Qi Holistics

Opleiding Qi Massage
2023 TQH Winter Course
Retraite Bali 2017
International Community

In het internationale centrum Thai Qi Holistics, gelegen in Chiang Mai, Thailand, beoefenen aanwezigen dagelijks Qi Gong. Dit gebeurt onder toegewijde begeleiding van Ajahn Toh, meester in Qi Gong en een befaamde dokter binnen de Thaïse boeddhistische gemeenschap.


Het internationale netwerk is momenteel aanwezig in de volgende landen: Thailand, Japan, Bali, Rusland, Pakistan, Turkije, Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Nederland en USA. Beweeg & Leef werkt nauw met hen samen. 


Studenten die hun conditie tot op het diepste niveau wensen te transformeren, kunnen online mee les volgen.

Neem bij interesse contact op.