Geschiedenis Beweeg & Leef 

DE WEG IS DE BESTEMMING


2005, Laurence studeert af als verpleegkundige en start haar loopbaan in de zorgsector. Ze doet ervaring op het operatiekwartier, ontwaakruimte, heelkunde,  geriatrische heelkunde, geriatrie, oncologie, palliatieve eenheid, woon- en zorgcentra, thuiszorg, ontwikkelingswerk, Brusselse sociale zorgsector bij Fedasil, VRGT en Straatverplegers.


2015, met de behoefte om haar visie op zorg en preventie te verruimen, reist ze naar Thailand en begint met een opleiding in Qi Gong aan het centrum Thai Qi Holistics. De veranderingen en groei die ze bij zichzelf en anderen waarneem, stimuleren haar om zich te verdiepen in deze eeuwenoude bewegingsvorm, met zijn prominente filosofie en visie op gezondheid.


2017, Laurence wenst zich volledig in te zetten voor de groei van een holistische visie op persoonlijke zorg, het mensbeeld en ons zorgsysteem. De eerste groepslessen in België zijn een feit. Na meer dan 2500 studie-uren bij Thai Qi Holistics is Laurence het tellen gestopt. Ze reis nog steeds opregelmatige basis naar het opleidingscentrum in Thailand en Frankrijk.


2018, vanuit de overtuiging dat je gezond en zonder vallen oud kan worden, volgt Laurence de opleiding tot 'expert in valpreventie' aan het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen. Tijdens deze opleiding realiseert zij zich hoe sterk de Qi Gong oefeningen naar valpreventie zijn.


2019, Laurence start als freelance vormingswerker voor o.a. vzw Ferm en vzw Vorm. De thema's waar ze in werkt gaan over stresshantering, welzijn, omgaan met agressie, het ontwikkelen van een groeimindset, communicatie, problemen omdenken, lichaamsbewustzijn, persoonlijke groei en zingeving.


2020, Laurence kiest voor groei met de website www.beweegenleef.be. Ze start een samenwerking met Saam.gent. Er worden op woensdag en zaterdag groepslessen aangeboden. Ook privé consulten gaan hier door. 


2022, Beweeg & Leef wordt Centrum Beweeg & Leef. Laurence blijft zich verdiepen in de visie van het TQH-systeem, het Boeddhisme en start een driejarige opleiding in acupunctuur.


2023, De groepslessen verhuizen naar andere locaties, zoals deze van Yoga Loft Gent. De individuele begeleidingen gaan door in Moortsele.


Op haar pad kwamen afgelopen jaren studenten met o.a. hernia klachten, schouderklachten, zware rugkrachten, scoliose en rugtorsie, schouder- en knieklachten, ziekte van Bechterew, ziekte van Alzheimer, coördinatieproblemen, laag energieniveau, migraine, vermoeidheid, depressie, chronisch ijzertekort, burn-out, bore-out, fibromyalgie, zware pms en menstruatieklachten, endometriose, verlieservaring, mentale klachten, evenwichtsproblemen, astma en hyperventilatie.

Als instructeur in Medische Qi Gong bied ik, vanuit een holistische visie, preventieve en praktisch toepasbare gezondheidsondersteuning aan. Door het lichaam te exploreren kan je tot nieuwe inzichten komen, ongezonde patronen ombuigen en meer ruimte, stilte, lichtheid en geluk ervaren. Ik geloof dan ook dat iedereen die zijn of haar conditie wenst te veranderen, dit met de juiste intentie, focus, vertrouwen, doorzettingsvermogen en aanmoedigende ondersteuning kan. De enige vraag die we onszelf moeten stellen: durf ik dit aan mezelf te geven?


Welkom.


Een warme groet,


Laurence

    Instructeur Medische Qi Gong

    Verpleegkundig consulent

    Expert in val- en fractuurpreventie

    Rouw- en verliesconsulente, specialisatie stervensbegeleiding  en nazorg

In samenwerking met Ferm werd in 2020 deze korte video gecreëerd.  

ONZE PARTNERS