Qi Gong

Jouw leven, jouw gezondheid


Qi Gong is een bewegingsvorm die geworteld ligt in de traditionele Chinese geneeskunde, net als acupunctuur, tai chi, acupressuur en kung fu. 


Er bestaan verschillende vormen van Qi Gong en ook binnen de strekking van Medische Qi Gong zijn er verschillende vormen van bewegen. Iedere school of leraar heeft zijn eigen vorm van oefeningen, benadering van de filosofie achter de oefeningen en zijn of haar manier van overbrengen.


Ik schoolde mij in Thailand bij het centrum Thai Qi Holistics (TQH) waar Ajahn Toh zijn kennis en kunde deelt met zowel studenten als cliënten.Medische Qi Gong


Medische Qi Gong van het TQH-systeem is een combinatie van ademhaling, beweging en bewustzijn. Het zijn bewegingsoefeningen die zowel zittend als staand uitgevoerd kunnen worden. Mensen ondervinden na enkele sessie meer vertrouwen in hun lichaam, voelen zich sterker, ervaren een alertere geest, een sneller reactievermogen en een beter evenwicht op de voeten. Deze toegankelijkheid is dan ook één van de sterkten van het TQH-systeem.


Het beoefenen brengt ons terug naar een toestand van evenwicht en leert ons hoe onze persoonlijke balans op een dieper niveau in elkaar zit. Het laat ons datgene zien wat ons mentaal en fysiek uit balans brengt en hoe we sneller kunnen recuperen. Het lichaam en het immuunsysteem worden aangesterkt waardoor prikkels van buitenaf ons minder gaan raken. Fysieke klachten verminderen of verdwijnen en er ontstaat meer mentale rust en ruimte.


Het beoefenen verscherpt onze gewaarwording in het huidig moment en leert ons het lichaam, het denken en de emoties anders te benaderen. Het laat de eigen fysieke wijsheid tevoorschijn komen en hoe we in het dagelijks leven beter kunnen gaan functioneren en anticiperen op datgene wat op ons afkomt.


Mensen met allerlei ongemakken hebben baat bij het beoefenen van deze bewegingsvorm.

Lees meer

 
 
Nieuwsbrief
 
 


KOM IN CONTACT


Laurence@beweegenleef.be


Copyright © All Rights Reserved


"Verhoog je immuniteit, sterk je energie en wordt meer weerbaar."